, edited:

Schoolweek 6

Alweer de zesde week! Tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Ik zit in een positieve flow energiestroom en ben erg relaxetet ontspannen. Verengelsing der Nederlandsche taal is mij een doorn in het oog. Maar dit ter zijde.
Trouwens waarom relaxetet?
Omdat tegenwoordig de x in XTC Koffies(c)hop zit (6)
Vroeger was dit ‘t Fokschaap of ‘t Kofschip.

Deze week had ik de stage dag omgeruild om mee te gaan op excursie naar de HVC ALkmaar. Het was een bijzondere ervaring. Het was donderdag duidelijk te merken dat er iets ging gebeuren. De kinderen waren opgewonden en concentratie was bij sommigen ver te zoeken. Er was er ook nog ééntje jarig dus rumoer alom. We mochten pas om half elf in de bus stappen dus eerst nog eventjes rekenen met 21 opgewonden standjes. Ik merk dat ik trouwens wel een voorkeur krijg voor sommige leerlingen. Ik ga eens bespreken of dit normaal is en wat kun je er mee. De trip naar en van de HVC was er eentje om niet meer te vergeten. Hoe vaak ik de woordjes “ga even gewoon zitten en doe je gordel om” heb gezegd, is denk ik meer dan dat er stoelen in die bus zitten. De grote correctie tocht.
Ik heb bijna de hele reis naast die leerlingen, die slechte oren hadden, gezeten. Ik wil het hier nog wel over hebben met die kinderen en de mentor.
De HVC opzich is een bezoekje waard! Je ziet wat ze daar met jouw alval doen. Een eye-opener oh nee eyeopener is een Nederlands woord, voor iedereen. Het was mijn dagje wel. Helemaal als je aansluitend naar school mag. Ik was redelijk opperdepop.

Mooiste van die dag was dat er een jongen naar mij toe kwam en wees naar de grijpers die het afval oppakken en in de verbrandingsoven gooien. “Meester die man zal veel knuffels winnen op de kermis!” Mij kon je wegdragen. Ik heb het later aan de man gevraagd of dat ook zo was. Hij vertelde dat ze er niet meer mogen komen….

Afgelopen dinsdag zou ik met mijn werkgroep even voorbereiden wat wij de komende tijd moeten presenteren. Ik zou er om half vijf zijn ware het niet dat ik om vier uur nog op een station in Amsterdam rondliep. Dus om zes uur was ik er al. Ik baalde er stevig van. Vervolgens had ik een uurtje pauze omdat ik mijn rayondocente al had ontmoet en de rest nog niet. Ik heb mij opgegeven voor een stilteweekend in een klooster! Het lijkt mij een bijzondere ervaring. In januari hoor ik wat er precies allemaal gaat gebeuren in Achel.
Donderdag is altijd een rustige avond, vind ik. Een beetje knutselen en daarna voorleze, vertellen en dit keer ook een klein beetje toneel. Ik heb erg genoten en mij verbaasd over hoe de andere studenten zich ontpoppen tot echte acteurs. Ik lag samen met klasgenoot Joost op een tafel die dienst deed als bed. Alfred was Oma en Maike de vertelster. Het ging over bedplassen maar je piste zowat in je broek van het lachen tijdens de voorbereiding.
Ik heb weer een verborgen talent in mijzelf ontdekt. Meester Daan de toneelspeler.

Zaterdag was de dag van het voordragen tijdens de muziekles. Rode wangen van inspanning en voorbereiding. En wat blijkt? Alle moeite voor niets. Ik stond op een gegeven moment de springen in de klas samen met Ingeborg en hardop te zingen dat wij samen de mosselman kennen! En schamen doe ik mij er niet eens voor! Nog een verborgen talent Meester Daan de danser.

Over dansen gesproken. Eeh, schrijfdans je met me mee trouwens? Dat is best grappig!

See you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑