, edited:

TwitterBroodje

Wat begon voor mij van hé leuk mondde afgelopen zondag uit in een ware titanenstrijd onder de TwitterBroodjesMakers in 0527.
Ergens eerder deze maand wist Restaurant Eindeloos in Emmeloord na het zien van een SocialMedia Training dat hij Twitter eens goed en beter moest gaan gebruiken. Hoe dat was lastig maar zoals ik heb begrepen van de eigenaar John van Beek (@EindeloosNOP) heeft het ongeveer één nacht slaap gekost en dat was voldoende. Hij dacht twitter kan mij helpen om een broodje te verzinnen. John tweette “wie weet er nog een leuk broodje van de maand?” en regende reacties. Overweldigend en vrij snel daarna kwam CustomConnect directeur Marcel (@MarcelNillesen) met een tweet dat hij wel een panel en wat PR kon regelen. Een ware competitie was bedacht en gestart.
Ik kan er van smullen dat op deze vernieuwende wijze met Twitter wordt omgegaan. Daar is het volgens mij namelijk bij uitstek voor bedoeld. Men noemt dit ook wel crowd sourcing in Twitterland.

Maar goed ik had een ideetje voor een broodje en tweette dat ook. Vervolgens was ik één van de vijf kandidaten en mocht afgelopen zondag mijn kunstje laten zien. John had het goed geregeld en ik kwam aan bij Restaurant Eindeloos en zag vier bloed fanatieke gezichten! Dit waren mijn tegenstanders! Niets vriendelijkheid, strijd!

Nee hoor. Het was allemaal relaxt en gemoedelijk. We mochten zomaar ons lievelingsbroodje bakken in een professionele omgeving voor een man of 50! Best wel een kick.

 

Ondertussen op twitter…:  http://bit.ly/TwitterBroodje

Ik heb, vind ik, een lekker broodje gemaakt:

Boeren bolletje
Filet American
IJsberg sla
Mosterd mayonaise
Kappertjes
Bieslook
Komkommer
Tomaat
Rode ui
Verse koriander

Snij broodje in twee
besmeer een kant met mosterd mayonaise
leg er een paar hele bladen IJsberg sla op
een bolletje filet American
een paar kappertjes
een versiering van bieslook
daarnaast
een salade van blokjes komkommer, ui, koriander en tomaat

Eet smakelijk.

De competitie was zwaar. Ik heb het mogen afleggen tegen goede amateur koks die er goed over na gedacht hadden en terecht beter scoorden. Uit eindelijk heeft Ton Boerma (@TonBoerma) gewonnen met een naanbroodje met tartaar en pesto. Dit broodje is de maand mei het Twitterbrood van de maand bij restaurant Eindeloos.

Ik heb er van genoten en gesmuld. Volgende maand weer?

John en de gasten allemaal hartelijk bedankt.

 

Update: Hier nog de storify.com van @Ultranex http://bit.ly/StorybyUltranex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑