, edited:

Ja en dan ben je d’r…

4 oktober jongstleden stond ik er dan. Het podium van de Katholieke PABO te Zwolle. In de zaal nog 15 geslaagden en een heleboel familie, vrienden, docenten en leerlingen. Kinderen en mijn vrouw mee en één van mijn beste vrienden was er ook!

Mijn dochter maakte een foto op het moment dat ik erg blij was. Van buiten én van binnen. Laat ze maar komen nu! Ik mag en ga lesgeven aan de kinderen in mijn omgeving. Kom maar op scholen, je kunt me bellen.

De eerste keer dat ik gebeld werd kon ik niet. Heb ik weer. De tweede keer dat ik gebeld werd moest ik invallen op de school van mijn kinderen, vond ik nog wat te spannend. De week daarna was het vakantie en de week na de vakantie werd ik opgeroepen om een operatie aan mijn knie te ondergaan. Dit betekende ook weer een week minimaal uit de running. Maar na een week gerevalideerd te hebben ging op zondagmiddag de telefoon. “Kun je morgen, overmorgen en de dag er na ook invallen?” Maar natuurlijk! Meester Daan kon van start.  Inmiddels zijn we twee weken verder en hebben we acht en een halve dag voor de klas gestaan. Op drie verschillende scholen. Het is weer een feestje! Gewoon lesgeven en genieten van de wijsheid die in de kinderen zit en ze laten ontdekken wat er allemaal te leren valt. Zoals de Mona reclame zegt “Daar word je blij van!” En zo is het!

 

NB: Inmiddels ook voor de klas van mijn dochter gestaan en ik kreeg uiteindelijk een 8!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up ↑