, edited:

Ik wens jou een voorspoedig en sociaal 2016

Na lange afwezigheid weer eens een korte blog.

2016 is gestart. Een hectisch jaar? Ik weet het nog niet. Het is wel een memorabel jaar, althans dat zal het voor mij worden. Dit jaar ga ik een paar dingen beleven zoals een bepaalde leeftijd bereiken, enkele diploma’s toevoegen aan mijn CV, feestjes geven, het leven vieren, reizen naar waarschijnlijk Azië en natuurlijk lesgeven in de hectische omgeving van AZS de Wissel.

Dat laatste is en blijft leuk, bijzonder en speciaal. Ik mag iedere keer weer een schakel zijn in het leven en de toekomst van een kind dat uit een uitzichtloze situatie is gevlucht. Het mogen helpen bij het opbouwen van een veilige en leerzame toekomst van een kind is voor mij iets dat ik met heel veel energie erg graag doe. Ik hoop dit ook nog jaren te mogen blijven doen, ik heb gemerkt en beleeft waar mijn hart ligt.

handdruk

Wanneer je de titel hebt gelezen zal jij je wellicht afvragen waarom sociaal? Ik zou wensen en werk daar graag aan mee dat we weer socialer worden met z’n allen. Een samenleving die elkaar accepteert zoals wij zijn. een samenleving die kijkt naar wat wij kunnen betekenen voor de anderen. Daar waar nodig lijkt de schouders er onder zet. Als iemand heel hard iets onaardigs, asociaal of kwetsend roept door anderen mag worden gewezen op de manier waarop iets gezegd is. Zonder daarmee de persoon in kwestie te vernederen.  Aangeven dat “cést le ton qui fait la musique” heel belangrijk is om mee te nemen in je afwegingen waarom jij iets gaat roepen, schreeuwen of meedelen. En gewoon eens ergens gaan meehelpen…

Veel geluk in 2016!

Meester Daan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Meester- collega Daan. Om maar met de deur in huis te vallen…..ik zit op een keerpunt in mijn leven. Ben onderwijzeres voor basisonderwijs. Om een geel lang verhaal kort te maken: ik zoek een nieuwe uitdaging. Heel vaak gaan mn gedachten naar onderwijs, ondersteuning van azielzoekers. Ik weet niet waar ik moet beginnen……..ik heb het idee dat u/ jij me daar een beetje wegwijs in kunt maken. Ik zou het heel fijn vinden als je tijd vrij wilt maken om met mij een gesprekje hierover te hebben. De dingen die ik van je gelezen heb spreken me erg aan, zouden zelfs door mezelf gezchreven kunnen zijn.
Ik hoop dat we een afspraak kunnen naken via de mail.

Up ↑