, edited:

Blij

Ik ben zo blij dat ik in 2007 de keuze heb gemaakt om eens compleet wat anders te doen. Van ambtenaar naar leerkracht P.O. Met de gedachte dat je aan het eind van je leven beter spijt kan hebben van de dingen die je gedaan hebt dan van de dingen die je niet gedaan hebt is het gelukt. Daarnaast natuurlijk met de steun van heel veel mensen maar wel op eigen kracht. Ik ga fluitend naar mijn werk en doe niet moeilijk als je even een stapje meer of harder mag omdat het dan nog beter gaat. Als je maar geniet van wat je doet. en dat doe ik.

Ik mag nog steeds tussen de asielzoekers lesgeven. Sinds februari heb ik daar groep Oranje onder mijn hoede. Kinderen die bijna letterlijk vers binnengekomen zijn en heel goed hun moerstaal spreken maar nog nooit een school van binnen hebben gezien laat staan een woordje Nederlands spreken of kennen. Zo mooi om die kinderen te zien ontwaken en leergierig worden.

Dus lees jij dit nu en knaagt er al een tijdje de drang om eens het roer om te gooien aan jou? Doe het. Of zoals het motto van Jolanda: “Begin maar gewoon”.

Een feestje en dat is het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ben het helemaal met je eens, vandaar dat ik al met 34 jaar met plezier naar mijn werk toe ga .

Up ↑